Vraag gratis de licentie aan voor de film De Schooltuin (Groep 4, 5, 6)

Maandag, 4 april 2022

Van 9 t/m 31 mei is het zover: alle schooltuinondersteuners en scholen in Nederland kunnen meedoen aan de Maand van de Schooltuin! Met leuke activiteiten leren kinderen meer over zaaien, verzorgen en oogsten. En niet te vergeten… proeven! Om deze maand nog leuker en feestelijker te maken, kun je als leerkracht gratis de licentie van de film 'De Schooltuin' aanvragen.

De Schooltuin: een jaar rond met je handen in de grond. Deze film is gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Bekijk het zaaien, groeien, oogsten, bereiden, eten en verzorgen van de grond samen met de leerlingen of zet hem in ter promotie van jouw schooltuinproject tijdens de Maand van de Schooltuin. Je kunt ook aan de slag met het bijbehorende gratis lespakket! Dit lespakket is geschikt voor groep 4 t/m 6 en in te zetten bij activiteiten op de BSO. 

Praktisch

  • De film aanvragen kan hier.

  • Meer informatie over de Maand van de Schooltuin vind je hier. 

  • Blijf op de hoogte van alle moestuin updates in Nederland. Meld je aan voor de nieuwsbrief van onze partner Alliantie Schooltuinen.