Week van Nationaal Schoolontbijt: het belang van gezond ontbijten in de spotlights

Donderdag, 2 november 2023

Deze week vindt van 6 - 10 november de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Kinderen in heel Nederland schuiven in school aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren ze op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Leerkrachten kunnen ook na deze week aan de slag met gezond ontbijten, met de nieuwe website van het Nationaal Schoolontbijt. 

Ook de 21e editie van het Nationaal Schoolontbijt wordt opnieuw een gezond feestje. Scholen die dit jaar het gezonde schoolontbijtpakket voor hun leerlingen niet hadden besteld, kunnen dat vanaf december weer doen via de website van Nationaal Schoolontbijt. Hiervoor moet wel eerst een account worden aangemaakt. Dit ontbijtpakket wordt samengesteld volgens de Richtlijnen Schijf van Vijf. Bijna alle producten staan in de Schijf van Vijf.

Nieuwe website met lesmaterialen

Voor het Nationaal Schoolontbijt is een nieuwe website gemaakt waar lesmateriaal te vinden is over gezond ontbijten. Verdeeld in 4 verschillende niveaus: onderbouw, middenbouw, bovenbouw en brugklas. Er zijn vier thema’s waarin de leerlingen leren over een gezond ontbijt, aan de hand van “feit”, “film” en “fun”! Voor de middenbouw, bovenbouw en brugklas is er zelfs nog een extra ontbijt challenge. In de aparte omgeving voor leraren zijn handleidingen, lesbrieven en downloads te vinden. Het lesmateriaal is gekoppeld aan kerntaken die hier ook omschreven zijn.

Bezoek de website hier.