Werk met je vo-klas of mbo-klas aan praktisch vraagstuk rond voedsel gerelateerd aan de Floriade Expo 2022!

Donderdag, 21 april 2022

Tot en met 9 oktober 2022 is Almere een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade Expo 2022 met als thema ‘Growing Green Cities’. Speciaal voor het onderwijs is er een Challenge ontwikkelt met prikkelende vraagstukken. Ook voor het domein 'Voedsel' zijn er vraagstukken. Doe daarom mee met de 'feeding the city challenge' van het Educatief Programma Floriade. Meedoen met de Challenge kan t/m 31 mei, de prijsuitreiking vindt plaats op 16 juni. Je kunt de vraagstukken ook in de klas behandelen, zonder het bezoek aan de Floriade of meedoen aan de Challenge.

De voedselkeuzes die we elke dag maken, hebben een grote impact op onze eigen gezondheid en op onze leefomgeving. Voedsel is niets voor niets een centraal thema op de Floriade en het creëren van een gezondere en duurzamere stad van de toekomst!

Maar wat eten we in 2050? En hoe krijgen we het voor elkaar dat we onze ingesleten eetgewoontes veranderen? Gaat het ons lukken om steeds vaker te kiezen voor lokale groenten en fruit, meer plantaardig te eten of minder te verspillen?. Doe mee met de 'Feeding the city challenge' van de Floriade!

Speciaal voor docenten uit het voortgezet-, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs is er een online Educatief Programma Floriade. Het programma biedt actuele vraagstukken uit de praktijk gebaseerd op de thema’s: groen, energie, gezondheid en voeding.

Hoe ziet meedoen aan de Challenge eruit?

Stap 1. Kies of vind een passend vraagstuk

Diverse bedrijven en organisaties hebben vraagstukken voor jullie geformuleerd. Je kan als docent ook zelf een vraagstuk ophalen rondom een eigen idee of een samenwerking met een (lokale) partner. De actuele opdrachten en bijbehorende ondersteunende lesmaterialen zijn op maat beschikbaar voor de verschillende leeftijds- en onderwijsniveaus.

Stap 2. Gebruik het ondersteunend lesmateriaal om van vraagstuk tot oplossing te komen

Het programma bestaat uit lesmateriaal om van vraagstuk tot oplossing of idee te komen. Verschillende methodes, uitgewerkt op onderwijsniveau van jouw klas.
Daarnaast bieden we regelmatig webinars aan waarbij je als docent extra ondersteuning en coaching kan krijgen, vóór en tijdens het proces.

Stap 3: Optioneel - Bezoek de Floriade met de klas.

Stap 4: Optioneel - Lever je idee in voor de Challenge. 

 

Geïnteresseerd om mee te doen? Neem een kijkje op de website en meld je aan.