Overijssel

De uitdagingen voor Jong Leren Eten in Overijssel zijn dat de drie sectoren (gezondheids-, NME- en agrarische sector) nog veel naast elkaar opereren op het gebied van voedseleducatie. Verder zijn de doelgroepen kinderopvang en middelbaar onderwijs ondervertegenwoordigd in de educatieve programma’s. Jong Leren Eten wil door meer samenwerking tussen de drie actoren en met meer educatie voor kinderopvang en middelbaar onderwijs zorgen voor een volledig dekkend aanbod in Overijssel. Lees verder >>

Lokale educatie aanbieders in Overijssel
In de regio van jouw school of kinderopvanglocatie zijn verschillende lokale educatie aanbieders actief. Denk aan een bezoek aan een educatieboer, iemand die moestuinlessen kan verzorgen of leuke lesmaterialen op het gebied van gezonde en duurzame voeding. Kijk op de website voor een uitgebreid overzicht van het aanbod en stel een mooi voedseleducatie aanbod samen voor de subsidie van Jong Leren Eten. 

Wil je op de hoogte blijven over Jong Leren Eten in Overijssel?
Stuur een mail met je contactgegevens naar de Jong Leren Eten makelaars Overijssel.   

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Kijk voor meer informatie:
Subsidieregeling Jong Leren Eten

Inspiratie

  • LekkerBoer Foodcamp

    Je eerst flink uitleven tijdens de LekkerBoer Foodcamp. Daarna samen op voedselavontuur met  vriendjes en vriendinnetjes van BSO, school, sportclub etc.

  • Het Bonhoeffer College Enschede

    Het Bonhoeffer College in Enschede serveert niet alleen gezonde happen in de schoolkantine, maar betrekt leerlingen hier actief bij en integreert gezond eten in de lessen.

Nieuws

Makelaars

Jong Leren Eten organisaties

Legenda

Educatieboer
Gezonde school/ Kinderopvang
Kinderboerderij
GGD
JOGG-Gemeente
NME, Educatieve moestuin
Overig