Noord-Holland

Noord-Holland en gezond en lokaal voedsel
Noord-Holland heeft zowel dynamische steden als een uitgestrekt landelijk gebied, waar enorm veel voedsel wordt geproduceerd en verwerkt. De aandacht voor gezond en lokaal voedsel groeit, zeker in de Metropoolregio Amsterdam. Veel bedrijven, NME-centra en gezondheidsadviseurs en ook beroepsopleidingen willen daarop inspelen met activiteiten voor de jeugd en het onderwijs. 
Lees meer >>

Voedseleducatie Noord-Holland
Wilt u als school, leerkracht of pedagogisch medewerker aan de slag met voedseleducatie? Hier vindt u het Voedseleducatie aanbod in West-Friesland, Amsterdam, Zaanstad, Haarlem en Alkmaar. 

 

Op de hoogte blijven van meer actuele informatie?
Check onze Facebookpagina en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Lees hier de nieuwsbrief van juni 2020. 

Smakelijke Moestuinen
Moestuinieren is een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen én hoe lekker en gezond ze zijn! Wil je als school, kinderopvang of peuterspeelzaal aan de slag met moestuinieren? En ben je op zoek naar ideeën over de aanpak hiervan? Lees hier meer over het educatieve programma Smakelijke Moestuinen. Bekijk ook het filmpje Smakelijke Moestuinen Peuterproof voor inspiratie.

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Kijk voor meer informatie:
Subsidieregeling Jong Leren Eten

Jong Leren Eten organisaties in uw regio

Legenda

Educatieboer
Gezonde school/ Kinderopvang
Kinderboerderij
GGD
JOGG-Gemeente
NME, Educatieve moestuin
Overig

Makelaars

Inspiratie uit uw regio

Nieuws